Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Techne3D (Techne3D.com) so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje in so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter urejajo poslovanje med spletno trgovino Techne3D in kupcem.
Spletno trgovino Techne3D upravlja podjetje Mateher d. o. o. (v nadaljevanju: ponudnik).
Podatki o podjetju
Naziv: Mateher, podjetje za storitve d. o. o.
Skrajšani naziv: Mateher d. o. o.
Sedež podjetja: Langusova ulica 19a, SI-2250 Ptuj
Matična številka: 2365952000
ID za DDV: SI30903122
Številka vpisa v sodni register: 2009/1972, Registrski organ: Okrožno sodišče na Ptuju
Šifra dejavnosti: M71.129
TRR: SI56 610000015357290 Delavska Hranilnica d.d.
Telefon: 02 530 82 12
Email: info@Techne3D.com
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).
Z uporabo te spletne strani se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino Techne3D prek elektronske pošte postane obiskovalec gost Techne3D, s potrjeno registracijo v spletno trgovino Techne3D pa postane član Techne3D. Tako gost kot član spletne trgovine Techne3D (v nadaljevanju kupec) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini Techne3D.
Kupec lahko registracijo za gosta ali člana Techne3D opravi prek spleta.
Ob registraciji v spletno trgovino kot član Techne3D pridobi kupec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana Techne3D nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.
Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pri svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka)
2. kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene značilnosti blaga ali storitve
4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumnem roku)
5. pogoje dostave izdelkov (način, kraj in rok dostave)
6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Techne3D lahko ažurirajo in spreminjajo.
Cena v spletni trgovini Techne3D je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Naročilo

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine Techne3D in so dostopna 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu potrdi naročilo (preko elektronske pošte oziroma spletne trgovine). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Kupoprodajna pogodba (t. j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na ustrezno varovanem strežniku podjetja Mateher d.o.o. in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo.
Načini plačila
Mateher d. o. o. omogoča naslednje načine plačila:
– z nakazilom na račun podjetja Mateher d. o. o. po ponudbi/predračunu.

Plačilo

Podjetje Mateher d. o. o. izda kupcu račun za naročeno blago ob dobavi blaga. Kupec plača naročeno blago po predračunu na TRR podjetja Mateher d. o. o.. Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila.

Cene

Redna cena označena ob izdelku, je cena posameznega izdelka. Vse cene vsebujejo DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do objave novega cenika na spletni strani.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Način plačila za pravne osebe je plačilo po predračunu/ponudbi. Za večja naročila pravnih oseb (tako količinska, kot vrednostna) se lahko sklene pogodba, plačilo se izvrši direktno na TRR podjetja Mateher d. o. o.. Naročeno blago je v lasti podjetja Mateher d. o. o. do plačila celotne kupnine.

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec (po 43. č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh ponudniku na elektronski naslov (info@Techne3D.com) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila ponudniku vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Mateher d. o. o., PE Ptuj, Frasova ulica 12, 2250 Ptuj. Po prejemu blaga ponudnik kupcu skladno z zakonom nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.
Kupec mora izdelek vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
Kupec ob vračilu izdelka pošlje tudi račun za izdelek in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Odgovornost za stvarne napake

Pravice iz naslova stvarne napake 37-37c člen Zakon o varstvu potrošnikov, lahko kupec uveljavlja samo pri prodajalcu, priložiti mora kopijo računa, ter pisno obvestilo o napaki in jo natančno opisati. Prodajalcu pa omogočiti, da stvar pregleda.
Stvarna napaka je kadar:
– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo ponudnika je DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati poljubnega izvajalca dostave, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito in če se s tem ne spreminjajo dogovorjeni pogoji.
Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v roku, ki ga posreduje ponudnik. Izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki je naveden ob registraciji oz. v nakupnem postopku.
Priporočljivo je, da kupec navede naslov na katerem se nahaja v dopoldanskem času. Prav tako je priporočljivo, da kupec napiše mobilno številko na kateri je dosegljiv v dopoldanskem času, saj ga bo kurir lahko poklical in se dogovoril o načinu dostave.
V primeru neuspešnega poskusa dostave bo kurir kupcu pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu bo navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe. Kupec se lahko na navedene kontaktne podatke obrne in naroči ponovno dostavo paketa na njegov naslov ali pa se dogovori, da se paket dostavi na drugi naslov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali pokazani tretjim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot reklamna sporočila
– pošiljatelj bo jasno razviden
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja reklamnih sporočil
– željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudnik dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
Pravno obvestilo Spletna trgovina Techne3D in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Techne3D in logotip sta v lasti podjetja Mateher d. o. o.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.
Piškotki Med obiskom naših spletnih strani na vašo napravo naložimo piškotke, ki vam omogočajo najboljšo možno nakupovalno izkušnjo. Z njimi bo ob vaših naslednjih obiskih enostavnejša prijava, prikaz strani bo vedno tak, kot ste si izbrali nazadnje, prav tako pa boste lažje prišli do izdelkov, ki ste jih v preteklosti želeli kupiti.
Z našimi piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati, prilagoditi cene in podobno. Delovanje naših spletnih strani je brez teh piškotkov praktično nemogoče. Na vašo napravo lahko dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Ker to po slovenski zakonodaji predstavlja večji poseg v zasebnost uporabnika, za njihovo uporabo potrebujemo vašo privolitev. Z vso skrbnostjo smo preverili pogoje delovanja teh strani in menimo, da z aktivnostmi na naših straneh ne kršijo vaše zasebnosti. Vsem uporabnikom naše strani svetujemo, da v uporabo piškotkov privolijo. Ne pozabite! Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 02 530 82 12 ali po elektronski pošti na info@Techne3D.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@Techne3D.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov, vsaj kar zadeva sodno reševanje, nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanja samega spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.